28 februari 2012

Summan av kcaldemumman och lasterna

är tämligen konstant. Jag har sedan 10 januari använt en app som heter Shape up club. Fungerar alldeles utmärkt eftersom jag har haft för avsikt att gå ner till weltervikt (77 kg). Låter alltid ballare än att bara säga 77 kg. Well. Mitt problem( lyxproblem) är att jag har svårt att peta i mig alla de kalorier jag behöver för att inte ligga på ett för stort underskott. Det var den första och största insikten när jag satte igång.
Typexempel: Jag äter i stort sett likadan frukost varje morgon. Yoghurt och müsli. Detta ger ca 350-400 kcal. Ibland lägger jag till en knäckemacka. Så kanske 600 totalt till frukost. Jag cyklar till jobbet (minus ca 200kcal). På förmiddagen tar jag en näve nötter, ett kokt ägg och/eller en banan (ca 200 kcal) . Har jag inget av detta till hands blir det en shake med ett tillskott som heter MRP 2 (visst låter det smaskens?). Jag tränar ofta på lunchen och det blir minus 4-500 kcal beroende på vad jag tränar). Till lunch blir det oftast matlåda (ca 600 kcal). På eftermiddagen blir det samma som på förmiddagen och eventuellt nåt fikabröd 2-300 kcal). Cyklr hem. Till middag blir det ca 600 kcal.Detta sammantaget gör att jag hamnar på ett energiminus på ca 1000. Detta är på tok för mycket om jag ska ha en stabil och sund viktnedgång. Hittills har jag gått ner 5,5 kg. Detta är lite för snabbt så jag har bromsat det ytterligare. Puh! Mer kalorier. En mat-och-sov-klocka kanske skulle vara på sin plats?

Potentiella lösningar:
1. Träna mindre - Inte aktuellt då jag behöver träna för att må bra.
2. Skippa cykeln - Nä även här. Är inte överförtjust i kollektiva färdmedel.
3. Äta mer - Visst, men jag är sällan mer hungrig än vad jag orkar stoppa i mig.
4. Äta fler kaloritäta saker - Här har vi lösningen, men jag tror att mina blodvärden kommer rusa åt ett dåligt håll. Men jag väljer att ta den fajten. Särskilt i dessa tider...
Dagens kaloritätaste njutning. Gunnarsons, Götgatan.

2 kommentarer:

Suzan sa...

Du kan ju dricka kalorier för att få i dig mer utan att bli mätt? Tex mjölk eller juice?

Erik sa...

Tack Suzan. Det har jag inte tänkt på. Det finns ju massa god juice, smoothies m.m.