11 november 2011

1381 wtf?

Jag har under några dagar suttit och vridit och vänt på min träningsdagbok.
Hur jag än räknar så blir det inte mer än 1381 km löpning under 2011. Jag kollar runt på andra bloggar och konstaterar att de flesta ligger runt 200 hittills medan Miranda med 49 dagar kvar på året gott och väl kommer nå sitt mål att springa 365 mil i år. Med den i sammanhanget blygsamma träningsmängd i bagaget kan jag inte annat än förundras över att mina resultat blivit så bra som de har blivit. Jag tror emellertid att nyckeln ligger i att jag har låtit min kropp vila 48h mellan alla löppass (med undantag för några återhämtningsjoggar dagen efter vissa långpass). Den alternativa träningen på löpfria dagar har bestått av cykel, styrketräning och nu på senare tid Bikram Yoga. Så om nån är ute efter tips som i alla fall har funkat för mig så är det "VÅGA VILA".
6 kommentarer:

Morgan sa...

Jag har fått ihop mindre än hälften av det, men så har jag inte presterat lika bra heller. Tyvärr kommer jag inte ens i närheten av förra årets låga notering på strax under 100 mil. Det är bedrövligt.

Staffan sa...

Trots att jag inte satsade på maran i våras och därmed skippade en del långpass pekar det mesta på att jag kommer persa i år vad gäller mängd och slå förra årets notering på 1880km. Med femton mil i november och femton också i december blir det 190 mil, en mängd jag är riktigt nöjd med att knåpa ihop! Jag tror också det ligger en hel del i att våga vila, mera mängd än så här brukar mest göra mig seg.

Erik sa...

Morgan: You´ll be back.
Staffan: Imponerande. Men så har du gjort fantastiska resultat också.

Miranda sa...

Om jag siktar på 138mil nästa år, gör jag sub40 på maran då?? ;-)

Erik sa...

Miranda: Ett resonemang som når nästan hela vägen fram. Om du gör sub40 på maran blir jag imponerad. Mycket imponerad.

Morgan sa...

Plötsligt känns alla andra mål futtiga.