16 februari 2012

London hanging up

Jag fick domen igår. Joseph sa att jag inte ska springa London maraton. Han har naturligtvis rätt. Jag blev ledsen och besviken, men nånstans såg jag det komma. Patellasenan är svampig och i regenerationsfasen. Dvs det är en månad till jag "får" börja springa igen. Jag fick en räcka nya övningar och ska nu provocera med excentrisk träning och squats. Det var onekligen poetiskt att träffa Morgan efteråt. Han fanns där strax innan kraschen 2010 och han fanns där nu. Stöttande trots en hemsk händelse som drabbade honom tidigare under dagen. Idag ägnas tiden åt att ladda om samt att undersöka möjligheterna till ersättning från försäkringsbolag och dyl. De ser goda ut. En second opinion är också bokad för säkerhets skull.

2 kommentarer:

Staffan sa...

Tråkigt såklart men förmodligen förståndigt! Var det den där ultrarundan du sprang som ställde till det tror du? Det verkar vara en ganska vanlig anledning till att det plötsligt börjar strula, att man plötsligt ger sig på något som ligger långt ifrån det man vanligen tränar. Hoppas på snabbt tillfrisknande. En balansplatta för rehabövningar kanske är en billig och bra investering nu!?

Erik sa...

Tack Staffan och du har helt rätt. Jag slog i (eller igenom) taket på ultrarundan. Korkat. Jag kör på stenhårt med rehab sen fem veckor. Blir säsongspremiär på Göteborgsvarvet som det verkar.