25 januari 2012

Genvägen till lycka är R.A.K.

Detta kommer inte bli nån predikan. Jag tänkte bara berätta lite om en rörelse som har förändrat mitt liv. I mitt förra liv (läs: min förra arbetsplats) så föreläste jag en del om glädje och lycka. Som ofta när jag läser in mig ordentligt på ett ämne så är det lätt att jag börjar intellektualisera det. I det här fallet hade jag svårt att leva mitt liv utifrån en strävan efter lycka. Det blev liksom 100% hjärna och 0% hjärta. Jag har under 2011 plockat upp tråden igen och upptäckt att det är mycket lättare att leva efter dessa principer när jag inte hela tiden behöver tala om för andra hur de ska/kan/borde göra. Det bästa med det här är att det är väldigt lätt. Det handlar helt enkelt om att mata hjärnan med fler positiva intryck än negativa. Det kluriga är att vi daglig dags får många negativa intryck genom nyhetssändningar, skeva modefotografier, jargong på jobbet/bland kompisar etc. För att hjärnan ska förstå att vi lever i en god värld behöver vi alltså boosta oss själva. Det gör vi enklast genom att ge oss själva beröm. Hjärnan har ingen möjlighet att särskilja om berömmet kommer från mig själv eller från någon annan. Om du lyckas ge dig själv fler positiva intryck än negativa kommer du också bli en lyckligare människa. Det kan låta barnsligt och förenklat. Men å andra sidan, du har väl inget att förlora på att testa...Vill du läsa mer? Kolla in The Happiness Project

VALET ÄR DITT

3 kommentarer:

Staffan sa...

Den här bloggposten får mig att bli nyfiken på vem Erik vid sidan av identiteten som snabb löpare, speciellt det där om föreläsningsbiten!

Erik sa...

Kul. Jo, jag har lagt den biten på is ett tag. Kände att jag behövde ett break från den del av min självkänsla som byggde på applåder, skratt och utvärderingsformulär. Med lite perspektiv så känner jag nu att jag börjar längta efter att stå på scen igen. Men den dan kommer.

Suzan sa...

Hahaha.. rolig skylt!