16 oktober 2011

TRETTISJUOCHFYRTIO!

Hässelbyloppet. Efter fem dagars förkylning kände jag mig onekligen osäker på formen. Jag har hört talas om att man ska kunna vara i bra trim precis efter en sjukdom men jag har en känsla av att denna tes är skapad av samma personer som har kommit på att det betyder tur om det regnar på ens bröllop. 
Efter det sedvanliga minglet och uppvärmningen så kände jag att kroppen var pigg och fräsch. Jag träffade Staffan i startfållan och han var helt inne på samma bana som jag; 3:47-tempo och se hur länge lampan lyser. 
Första  kilometern gick i stort sett precis som planerat; 3:49 och jag drogs inte med i det kalvystra tempot som alltid är i början av lopp (helst här där första km är mycket utförslöp). Jag fick sällskap med Nikola som är med på Runday på måndagkvällarna. Han är alltid snabbare än jag på måndagspassen så jag tänkte att det är en bra rygg att hålla tills han drar ifrån sen. Efter ca fem km kom jag ikapp Staffan som hade dragit ifrån i början. Han sa att det kändes lite tungt och jag hatar att säga det, men det gav mig extra motivation eftersom jag fortfarande kände mig fräsch. Efter dryga sju km stod fina frun, familjen F, Syster yster med sina två finingar, min mor och hennes särbo (eller kulbo kanske). Detta är ett perfekt ställe eftersom det är en lätt uppförsbacke i dryga 700m så det behövs. Häär nånstans tappade jag kontakten med Nikola. Jag uppfattade det som att han släppte (vilket visade sig stämma). Vid Hässelby gård med 2 km kvar kände jag att jag skulle klara sub 38. Stärkt av detta bestämde jag mig för att ge allt sista kilometern. Såg Miranda som gav en sista pepp innan Hässelby IP. Jag stannade klockan på 37:35 (som senare korrigerades till 37:40). Prydligt pers med 1:05.  F persade också med 45:59 (korr till 46 blankt). Träffade Staffan i målfållan som också gjorde sub 38. STORT GRATTIS! Snabb hemfärd, våfflor, bacon, äggröra, kaffe och sen bastu. Nu sitter jag i sängen medan vackra C ligger och sover bredvid mig. Jag tänker: "För 8,5 år sen sprang du två kilometer på 16 minuter. Du hade blodsmak i munnen och tunnelseende. Idag sprang du Hässelbyloppet på 37:40. 15 kilo lättare och tillfreds med livet. Bra jobbat, Erik!" 
Courtesy of syrrans Iphone

4 kommentarer:

Lennart sa...

Grattis Erik!
Jättebra resultat. Själv fick jag nog den mest retliga tiden.... :-).

Tar det som en klackspark. Nu blir det fokus på London marathon :-).

Morgan sa...

Verkligen bra jobbat Erik!

Staffan sa...

Grymt bra Erik! Du sprang verkligen stabilt på andra halvan!

Trevligt att träffas och jag kan bara beklaga att jag saknade pannben att hänga på dig under andra halvan idag. Njut av en dina grymma resultat nu, imorgon får du nöjet att läsa min race rapport ;)

Erik sa...

Tack vänner! Nu är det bara att ladda om inför att slakta Åland halvmara.