3 oktober 2011

Jag vann!

Jag deltar ofta i tävlingar där man ska skriva motiveringar för att vinna resor, upplevelser och annat. Jag brukar ofta rimma för att jag tycker det är lite roligt att sitta och knepa och knåpa ihop nåt kul. 23 december med en stor whisky till hands är min bästa rimmardag på hela året. Problemet med mina bidrag är dock ett: 
Jag vinner aldrig. 
När så de fantastiska inspiratörerna i Runday utlyste en tävling så bestämde jag mig helt sonika för att skippa rimmandet. När tävlingen dessutom handlade om tankar associerade till löpning var det inga större problem att bli inspirerad. Jag skrev följande text: 
Mindfulnesslöpning. Lämna allt vad gps-klockor, pulsband och mp3-spelare heter hemma. Njut av höstens palett av färger, dofter och känslor under en kravlös, långsam runda. En klok man brukar säga att ”Din löprunda ska vara så långsam och kort att det är roligt dagen efter igen”. Se till att anamma det på denna runda. Stanna upp om du ser nåt vackert. Låt pulsen gå ner och börja sen springa igen och känn hur andhämtningen ökar, lungorna fylls med ny luft och pulsen går upp igen. Våga testa en ny väg du aldrig sprungit förut. Hur ser det ut där? Ser du några nya människor? Kommer det nya tankar och associationer? Löpning ÄR medveten närvaro. Men ibland måste vi påminna oss själva om det.
Abisko - en magisk höstdag för tre år sedan

4 kommentarer:

Morgan sa...

Grattis! Jag blev glad av att se dig som vinnare (inte så mycket med tanke på vad du vann, men för att du är en kille som förtjänade vinsten)!

Erik sa...

Tack Morgan! Det var väldigt snällt skrivet :)

Lennart sa...

Det var fint skrivet och kompletterat med bilden var det riktigt bra!

Grattis!

Erik sa...

Tack Lennart! Snart är det din stora dag!