12 september 2011

Race report Kistaloppet

I fredags bestämde jag mig. Jag skulle behandla lördagens Kistalopp som ett snabbdistanspass och inte spränga mig i jakt på ett PB. Det har jag lovat mig själv att jag ska spara till Hässelbyloppet.
Anlände i god tid tillsammans med fina frun för att kolla upp en bra spot för henne att heja. Korsningen i Kistagallerian blev perfekt. Lugn och fin uppvärmning i gött väder. Såg Morgan på avstånd och hejade. Han hade sällskap av Lennart som också var kul att träffa då jag läser hans blogg ibland.
Tanken var att hålla 3:55-tempo genom hela loppet för att med god marginal få tag på jackan från Runner´s store. Ja, det är väldigt corny att ha en jacka med trycket "Sub 40, enough said" men det är alltid kul med freebisar. Som alltid var det rusning i starten. Jag försökte hålla mig lugn men första kilometern gick ändå på 3:46. Såg bekanta ryggar en bit framför mig så det var fler som rusade. Efter en dryg kilometer var det dags att springa igenom Kista Galleria. Väldigt kul idé. Det var liksom aldrig trångt utan bara roligt. Ut på Järvafältet blev det grus som underlag och jag slog av lite på tempot igen. Efter drygt fyra kilometer kom jag ifatt Morgan och Lennart och hojtade "Det var på tiden!" Morgan som verkade väldigt fokuserad svarade "18:37" eller nåt liknande. Väldigt roligt. Han sa att det kändes tungt, vilket är fullt förståeligt eftersom han varit sjuk. Jag ökade tempot igen och mötte på ett motlut som varade från och till i drygt fyra kilometer. Att arrangörerna skyltade med att "många slagit sitt personliga rekord här" var nog mest ett raggningsknep. Efter några mediokra kilometertider bestämde jag mig för att ösa lite sista kilometern. Det resulterade i 3:35(!). Sluttid 39:23 och en fin jacka.
EDIT: Racetimer har nu justerat min tid till 39:18. Tack, Racetimer.
Lägger upp några klipp som jag filmade med min nya bäbis

EDIT: fler kommer...

3 kommentarer:

Morgan sa...

Ja, det kanske gick lite snabbt i början, men det var nog andra faktorer som sedan begränsade mig under loppet.

Jag tyckte att någon frågade om jag hade "koll på tiden" innan jag såg att det var du med kameran i högsta hugg.

Förra året slog jag faktiskt mitt personliga rekord på Kistaloppet! Det var ett bra år.

Erik sa...

"When I was thirty-five. It was a very good year. It was a very good year for blue-blooded girls.Of independent means. We´d ride in limousines. Their chauffeurs would drive. When I was thirty-five"

Ja, det var inte meningen att flyga på dig oannonserad. Men nu är du filmstjärna :)

Morgan sa...

Fast 35 minns jag knappt. Eller jo, det var då jag slutade jobba och började springa lite mer. That was a very good year. Kanske en repris på det om ett par år.