30 september 2011

Bikram yoga - hett!

min kollega F har länge och väl talat sig varm för denna träningsform. Hon är dansare och är av naturliga skäl ganska så mjuk i kroppen. Jag som stelbent långdistansare med masochistiska tendenser blev givetvis väldigt nyfiken, men vågade inte testa innan Berlinmaran. Såhär i efterhand så känner jag att min oro var obefogad. 
DuCalme blev jag väldigt vänligt mottagen och när jag vädrade min stilla ängslan inför passet så sa de "Du behöver inte vara orolig, du kommer älska det". Jag gick in i det lilla omklädningsrummet, svidade om till mina korta löpartajts och ett linne i funktionsmaterial. Tog med mig mina två handdukar, min yogamatta, en 1 1/2 liters vattenflaska och gick in i lokalen. Genast kände jag att jag förflyttades till min barndoms Vietnam. 40 grader varmt och fuktigt som bara den. Jag gjorde som de andra killarna på passet och tog av mitt linne. Det var liksom overkill redan från början att försöka vara estetisk eller pryd. Passet innehöll inte alls så många svåra övningar som jag hade varit orolig för utan det var i mångt och mycket ett stretchpass som faciliterades av värmen. 90 minuter tog dock ut sin rätt med en ganska saftig ränta. Jag fick avbryta flera ggr då hjärtat bultade lite för häftigt, men jag har förstått att det är vanligt och la liksom ingen prestige i att genomföra alla övningar. 
Jag kommer definitivt att fortsätta med denna träningsform och rekommenderar alla att prova!
Mmmm, säkert...
Har nu även lagt upp ett träningsprogram för de sista dagarna innan Hässelbyloppet. Super-Staffan har en ambition att springa under 38 minuter och min plan är att hänga på så länge lampan lyser och testa om det finns dimmerfunktion...
Det ser ut som följer:
Lördag: 12 km i 4:05-tempo
Måndag eller tisdag: 3 st 1600-ingar i 3:37-tempo
Torsdag: 5km snabbdistans i 3:47-tempo
Lördag: 11km i 4:05-tempo
Måndag: Runday. Vad de nu hittat på...
EDIT: Onsdag: 6 st 400ingar i sub3:30-tempo
Fredag: 5 km i lätt, ledigt tempo. 


2 kommentarer:

Miranda sa...

Holy crap vilket program!! :-)

Erik sa...

Ja, det är det. Men ska man under 38 så får man ligga i lite...